sastanak

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић састала се са директорима свих установа социјалне заштите у Србији, међу којима је био и директор Центра за породични смештај и усвојење Ниш. Министарка је поручила да је поносна на то како су се запослени у установама социјалне заштите односили према превенцији заразе Ковид 19.

Кисић Тепавчевић је истакла да у тим установама ради велика армија људи и да захваљујући њиховом раду и пожртвовању систем социјалне заштите опстаје.

Министарка Кисић Тепавчевић је на састанку истакла да су у 2021. години донети Закон о социјалној карти, Стратегија за спречавање и борбу против родно заснованог насиља према женама и насиља у породици, Закон о правима корисника услуга привременог смештаја у социјалној заштити.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је нагласила да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за 2022. годину планира даље кадровско и инфраструктурно јачање капацитета установа социјалне заштите, унапређење материјалног положаја запослених, као и повећање износа права на новчану помоћ и повећање обухвата сиромашних и грађана на граници сиромаштва правима из области социјалне заштите. Кисић Тепавчевић је рекла да ће почетком наредне године плате запослених у систему социјалне заштите бити већe за 8 одсто.