ДЕЦА СУ НАША НАДА ЗА БОЉЕ СУТРА

Често ми људи постављају питање, зашто сте постали хранитељи ?

Испричаћу вам нашу причу. Можда ћете нас осудити, можда разумети, а можда и ви постати хранитељи.   

Започели смо причу о хранитељству због велике жеље да усрећимо и очувамо једну девојчицу.

Да … тад је морала да буде девојчица. Ми смо родитељи два сина, а између њих сам родила једну девојчицу која је врло брзо попут анђела одлетела од нас. Никад је нисам видела, никад држала у наручју… Остала је велика празнина у нама. Наша два сина су наше среће, али увек ми је фалило нешто , често сам се окретала и чекала неки знак, наду.

Завршили смо обуку за хранитељство и схватили да дете не може да се бира, али смо се потајно надали да ће то ипак бити девојчица.

Једног октобра у наш дом је ушла једна предивна девојчица. Из меканог љубичастог ћебенцета шушкала је једна мала плава главица. Добро нам дошла мила моја !

Чували смо је као наше дете, са пуно љубави, пажње и бриге, од свих је била прихваћена. То је била наша принцеза. Живели смо са чињеницом да ће она једног дана отићи из наше породице и били смо припремљени на то. Често сам јој говорила ти си наш лептирић, одлетећеш од нас.

Када је напунила две године усвојена је. Усвојитељи су нам улили мир јер смо осетили њихову велику жељу за дететом и њихову међусобну љубав. То је за нас било довољно и знали смо да ће наш лептирић бити срећан. Лагали би када би рекли да нам се срце није цепало када је пошла у нови дом, али били смо јаки и подржали смо усвојење јер је њена срећа и будућност нама била најважнија.         

Са усвојитељима смо постали јако добри пријатељи, који и дан данас после четири године и даље долазе код нас, позову нас, пошаљу слике.

То је за нас довољно и много смо срећни јер знамо да смо нешто лепо урадили за нашу девојчицу.          

И даље се бавимо хранитељством. Недавно је и један дечак отишао на усвојење. Са његовим усвојитељима смо такође у контакту, а и  ми се боље осећамо када знамо да смо тој деци улепшали живот и пружили будућност.

 

Јелена и Раде

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *